/ Élet a felhőben / Mi a felhő ? / Publikus felhő

Publikus felhő

Ha nem akarunk saját felhőt üzemeltetni, vagy nem tudjuk, mekkora teljesítményre lesz szükség a jövőben, a felhő szolgáltatók átfogó és skálázható megoldást nyújtanak szinte bármilyen igényre.

A publikus felhő csak a nevében publikus, a saját virtuális szerverünkhöz más nem tud hozzáférni, csak ha mi engedélyezzük számára. Egy saját, elzárt kis világot kapunk a pénzünkért, ahol a lehetőségeinknek csak a fantáziánk szab határt.

A rendszer szabadon méretezhető, akár menet közben is utánállíthatjuk a paramétereket. Ha például nem elegendő a választott virtuális gép kapacitása, akkor könnyedén, minimális 1-2 perces leállással nagyobb gépre válthatunk. De ugyanez fordítva is igaz : ha már nincs szükségünk egy megnövekedett teljesítmény-igényű időszak után a nagyobb gépre, visszaválthatunk a kisebbre, ezáltal is költséget spórolva magunknak.

A gép teljesítménye, a háttértár kapacitása szabadon skálázható, sőt ha több gépre van szükségünk, ekkor sem kell beruházáson gondolkozni. A költségeink a valós igényeinkkel együtt változnak, külön lekötött tőke igénye nélkül.

 Hogyan lehet nekem is ?

 

Tovább >