/ XStream / XStream Live Streaming as a Service / RTMP vagy ABR ?

RTMP vagy ABR ?

RTMP protokoll esetén az átvitel valós idejű (Real Time). Egy bemenő és egy kimenő stream van. 

Transcoder

ABR, azaz adaptív bitrátás (Adaptive Bitrate) technológia segítségével a rendelkezésre álló sávszélesség függvényében, a lejátszó visszajelzése alapján a szerverről az a felbontás és minőség kerül lejátszásra, ami a néző szempontjából optimális. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a nézett videó minőségének (nem szaggat a kép) megőrzése érdekében addig megyünk lejjebb a felbontás és a bitsűrűség vonatkozásában, amíg az szükséges, és ha rendelkezésre áll ismét a jobb átvitelt lehetővé tevő nagyobb sávszélesség, akkor a rendszer ehhez ismételten alkalmazkodva, nagyobb bitrátára vagy felbontásra vált.

A nézői élmény megmarad, csak a felbontás változik.

Itt szükséges megjegyezni, hogy a lejátszási élmény biztosítása érdekében a rendszerek némi tartalékot képeznek, azaz a lejátszás nem valós idejű, néhány másodperc késleltetést tartalmaz.

 

Mi szükséges hozzá ?
Az ABR technológiához előállíthatunk több, egymástól független, külön minőségű stream-et és átküldhetjük a Wowza szerveren őket. Ilyenkor több enkóder kell és a végponton gondoskodni kell, hogy a végpont megfelelően kezelje a váltást.
VAGY
Használjunk Wowza Transcoder AddOn-t, ami egy bemenetből előállítja az összes általunk kívánt leskálázott stream-et, sőt, lehetőségünk van az összes (vagy csak a kiválasztott) stream-et rögzíteni, a későbbi (VOD) lejátszáshoz.

Az AddOn a Streaming Engine Pro része.
A korábbi, Streaming Engine Classic licenszekhez kiegészítésként vásárolható meg a Pro Pack, ami tartalmazza az összes, Wowza által kínált AddOn-t.
[KisAdatlap:329/1]
Tovább >